piątek, 10 lipca 2015

Sałatka z bobem i fetą

W końcu jestem! Najświeższa inspiracja, którą postanowiłam podzielić się z wami od razu, również ze względu na fakt, że mamy teraz czas, by cieszyć się smakowitością bobu. Czas jest krótki, więc wykorzystajmy go możliwie najlepiej i najintensywniej. Z tego powodu dziś proponuję wam sałatkę, która może niektórym wydać się pracochłonna (trzeba obrać bób ze skórki), ale wierzcie mi - JEST TEGO WARTA!!!



Składniki na dwie porcje: 
4 garście roszponki
1 szklanka gotowanego bobu obranego ze skórki
8 żółtych pomidorków koktajlowych
1/2 kostki dobrej jakości fety
kilka gałązek koperku
krem balsamiczny
pieprz świeżo mielony
odrobinka soli
kilka kropli soku cytrynowego
oliwa 

Składniki ułożyć na talerzach. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić kremem balsamicznym, sokiem z cytryny i oliwą. Posypać koperkiem. Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz