Dziś coś pysznego, chrupiącego i super zdrowego! Jeśli jeszcze nie znacie orzechów macadamia, po prostu musicie je kiedyś skosztować, bo to naprawdę niebo w ustach! Prażone, solone, karmelizowane i naturalne. Orzechy macadamia zachwycają pod każdą postacią. Każdy się skusi i każdemu zasmakuje...Jest to jedna z najlepszych smakowitości z Australii!!! Szkoda tylko, że u nas są takieeeee drogie, ale od czasu do czasu można pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa, tym bardziej, że ukryte w nich bogactwo wartości zdecydowanie przemawia na ich korzyść.
Składniki
1 1/2 szklanki orzechów macadamia
1 banan
1/2 szklanki otrębów pszennych lub innych
1/3 szklanki suszonych porzeczek (może być żurawina lub rodzynki)
1 łyżeczka cynamonu
Orzechy lekko zmielić tak, by pozostały w małych chrupiących kawałkach. Banan zmiksować. Wszystkie składniki wymieszać. W zależności od konsystencji dodać więcej otrębów. Wyłożyć w prostokątnej blaszce (jak na chleb/keks). Piec ok. 15 minut w 180 stopniach.
Ostudzić i pokroić w kostki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz