Jeśli brakuje wam inspiracji na ciekawe, estetyczne, a przede wszystkim smakowite przekąski, a zarazem dekorację stołu, być może moja dzisiejsza propozycja rozwiąże wasz kłopot. Nadziewane papryczki w wersji wegetariańskiej, a nawet wegańskiej zasmakują każdemu, a są naprawdę śliczne!
Składniki:
6 kolorowych papryczek mini
1 tofu
1 łyżka czerwonego pesto
1 łyżeczka pasty curry czerwonej
6 suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
kilka listków bazylii
kiełki do dekoracji
Papryczki umyć. Każdą owinąć folią i piec w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.
Wyjąć z piekarnika, odpakować z folii i wyjąć środki, delikatnie, żeby papryka się nie zniszczyła.
Składniki nadzienia zmiksować na gładko. Nadziewać. Dekorować kiełkami. Ułożyć na talerzu i opcjonalnie skropić kremem z octu balsamicznego.
Pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz