Składniki:
5-6 ząbków czosnku
1 łyżka masła
sól
1 marchewka
1/2 cebuli
kostka warzywna/tellofix/wegeta
1 kostka tofu wędzonego
pieprz czarny świeżo mielony
peperoncino
Do podania:
grzanki / mini bruschetty
tarta mozzarella
majeranek
Czosnek pokroić w plasterki i oprószyć solą.
Masło roztopić w rondelku i wrzucić czosnek. Podsmażyć na złoty kolor.
Tofu pokroić w kostkę i grillować lub podsmażyć. Dodać do czosnku.
W międzyczasie ugotować bulion warzywny i przyprawić. Czosnek i tofu zalać bulionem i przyprawić pieprzem i peperoncino.
Zupę podawać gorącą. Na miseczki rozłożyć grzanki i mozzarellę. Oprószyć majerankiem.
Zalać zupą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz