Zakręciłam się ostatnio na kulki :) Są łatwe, szybkie, mega pożywne i po prostu pyszne, tym bardziej, że składniki mogą się dowolnie zmieniać w zależności od upodobań i zawartości szafki/lodówki. Czasami mam szczęście dostać większą ilość orzechów macadamia, które po prostu uwielbiam, dlatego tym razem postanowiłam wykorzystać je w ten sposób.
Sami spróbujcie, nie pożałujecie!
Składniki:
1 szklanka orzechów macadamia
1/2 szklanki żurawiny
3-4 łyżki syropu klonowego
wiórki kokosowe
Orzechy zmiksować niekoniecznie na mąkę, chyba że lubicie, ale fajnie jest czuć jak lekko chrupią. Żurawinę zmiksować na drobne kawałki lub pociąć. Składniki połączyć i dodać syrop klonowy - mniej lub więcej, żeby kulki się trzymały. Wymieszać, a nawet lekko zagnieść. Formować zgrabne kuleczki i obtaczać we wiórkach kokosowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz