wtorek, 19 lipca 2016

Roślinne masełko czosnkowo-ziołowe

Wersja, którą wam dziś prezentuję jest zdecydowanie na ostro, ale jeśli zrobicie masełko w wersji nieprzyprawionej, nadaje się nawet pod miód, dżem i inne słodkości. Jest pyszne, zdrowe i zawiera same wartości odżywcze! Po wyjęciu z lodówki można je kroić jak ser, natomiast jeśli zostawicie je, by zyskało temperaturę pokojową, rozsmarowuje się jak masło. Jak dla mnie rewelacja! 




Składniki: 
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
4 łyżki oleju kokosowego (najlepiej bezzapachowego)
1 ząbek czosnku
oregano
sól 
pieprz

Wszystkie składniki zmiksować. Gotowe!
Świetnie nadaje się do pieczywa, ale również jako nadzienie do wszelkiego rodzaju roladek warzywnych. 
Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz