czwartek, 23 lutego 2017

Marokańska sałatka z pomarańczy

Chyba jeden z najszybszych deserów świata :) Zdrowy, pyszny i świetnie się prezentuje na stole. To właśnie w Maroku po raz pierwszy skosztowałam doskonałego połączenia pomarańczy i cynamonu w tej wersji wzbogaconego daktylami, ale wypróbowałam też wersję z migdałami i pestkami dyni, która jest równie smaczna. Marokańczycy wykorzystują to, co jest u nich łatwo dostępne i nieźle im to wychodzi, bo równie smakowitym połączeniem okazał się koktajl z pomarańczy, cynamonu i marchewki. Spróbujcie sami! 




Składniki:
2 duże pomarańcze
1/2 szklanki daktyli
1 łyżeczka cynamonu

Pomarańcze obrać ze skóry i pokroić w grube plastry. Rozłożyć na talerzu. Dodać daktyle i oprószyć cynamonem. Gotowe!



1 komentarz: