niedziela, 11 listopada 2018

Pasta z pieczonego buraczka

Jedno z najlepszych odkryć ostatnich miesięcy. Pasta do pieczywa? A może sałatka do obiadu? Najlepsza jest uniwersalność i szybkość przygotowania, że już nawet nie wspomnę o wartościach smakowych i odżywczych naszych polskich buraków, które jak dla mnie plasują się w kategorii super super pokarmów :)


Składniki:
3 buraki
3-4 łyżki pestek słonecznika
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu sojowego
sól
pieprz

Sposób przygotowania:
Buraki umyć, owinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku przez ok. 40 minut. Obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać słonecznik i majonez. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do buraczków. Całość przyprawić. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz