Składniki:
¾ szklanki kaszy
jaglanej
1 marchewka
2 czerwone cebule
3 ząbki czosnku
kawałek selera o
grubości 2 cm
1/3 szklanki orzechów
włoskich/pekan
2 łyżki lnu + 6 łyżek
wody
3 łyżki słonecznika
3 łyżki oleju
sos sojowy, majeranek,
gałka muszkatołowa, sól i pieprz
szczypta mielonego
angielskiego ziela
Sposób przygotowania:
Kaszę gotować przez ok
15 minut. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na oleju razem z czosnkiem i
potartymi warzywami. Orzechy i słonecznik lekko zmielić. Len dokładnie wymieszać z wodą na gęstą gładką masę. Wszystkie składniki razem wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Pasztet piec przez ok. 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz