To był naprawdę szybki obiad. Ale jaki pyszny!!! A zapach unosił się w domu przez całe popołudnie ..sama przyjemność. Bardzo polecamy, szczególnie jeśli próbujecie maksymalnie wykorzystać sezon na zielone szparagi tak, jak my :)
Składniki:
1 pęczek zielonych szparagów
1 brokuł
1/3 szklanki prażonego słonecznika
250g serka mascarpone
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
kilka listków świeżej bazylii
Szparagi i brokuł ugotować na parze al dente. Oliwę rozgrzać na patelni. Czosnek drobno posiekać i chwilkę poddusić razem z bazylią. Dodać mascarpone. Jeśli sos jest zbyt gęsty, można rozrzedzić wodą lub mlekiem. Po chwili dodać pokrojone na kawałki warzywa. Makaron ugotować al dente i wymieszać z sosem. Podawać z prażonym słonecznikiem i ogromną ilością pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz