Składniki:
1.5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 duży burak
1 czerwona cebula
1 jajko lub 2 łyżki mąki jaglanej/mielonego lnu
pieprz czarny świeżo mielony
1 ząbek czosnku
tymianek
oregano
przyprawa włoska Visana
sól
Burak owinąć w folię i piec w piekarniku przez ok. 30-40 minut w 180 stopniach. Wyjąć, obrać ze skórki i zetrzeć na małych oczkach. Dodać do pozostałych składników. Dokładnie wymieszać. Formować kotleciki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku przez ok. 15 minut w 180 stopniach. Smacznego.
Świetnie nadają się do burgerów i dobrze smakują z sosem czosnkowym.
Ps. Na żywo nie wyglądają jak tatar :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz