Pasta z pieczonej papryki
Dziś prezentuję wam przepis na kolejną smakowitą i zdrową pastę do pieczywa - bez konserwantów, sztucznych barwników (choć o pięknej barwie) i innych dziwnych niewiadomego pochodzenia substancji...Szczególnie teraz jesienią powinniśmy dbać o naszą odporność, dostarczać organizmowi potrzebnych składników, ograniczać cukier...itp, ale przecież wy to wszystko już wiecie i stosujecie...ja tylko przypominam :)
Składniki:
1 szklanka gotowanej soi
1/3 szklanki orzechów brazylijskich
1 czerwona papryka
tymianek
2 ząbki czosnku
przyprawa włoska
papryka wędzona
sól
pieprz czarny świeżo mielony
Paprykę owinąć folią i piec w piekarniku przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
Zmiksować z soją i orzechami. Czosnek przecisnąć. Przyprawić o gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz