poniedziałek, 10 października 2016

Pasta z pieczonej papryki

Dziś prezentuję wam przepis na kolejną smakowitą i zdrową pastę do pieczywa - bez konserwantów, sztucznych barwników (choć o pięknej barwie) i innych dziwnych niewiadomego pochodzenia substancji...Szczególnie teraz jesienią powinniśmy dbać o naszą odporność, dostarczać organizmowi potrzebnych składników, ograniczać cukier...itp, ale przecież wy to wszystko już wiecie i stosujecie...ja tylko przypominam :)




Składniki: 
1 szklanka gotowanej soi
1/3 szklanki orzechów brazylijskich
1 czerwona papryka
tymianek
2 ząbki czosnku
przyprawa włoska
papryka wędzona
sól
pieprz czarny świeżo mielony

Paprykę owinąć folią i piec w piekarniku przez ok. 30 minut w 180 stopniach. 
Zmiksować z soją i orzechami. Czosnek przecisnąć. Przyprawić o gotowe. 
Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz