Dziś prezentuję wam przepis na kolejną smakowitą i zdrową pastę do pieczywa - bez konserwantów, sztucznych barwników (choć o pięknej barwie) i innych dziwnych niewiadomego pochodzenia substancji...Szczególnie teraz jesienią powinniśmy dbać o naszą odporność, dostarczać organizmowi potrzebnych składników, ograniczać cukier...itp, ale przecież wy to wszystko już wiecie i stosujecie...ja tylko przypominam :)
Składniki: 1 szklanka gotowanej soi 1/3 szklanki orzechów brazylijskich 1 czerwona papryka tymianek 2 ząbki czosnku przyprawa włoska papryka wędzona sól pieprz czarny świeżo mielony Paprykę owinąć folią i piec w piekarniku przez ok. 30 minut w 180 stopniach. Zmiksować z soją i orzechami. Czosnek przecisnąć. Przyprawić o gotowe. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz