poniedziałek, 16 stycznia 2017

Kuleczki kokosowe z orzechami nerkowca

Pyszne, kremowe i po prostu śliczne! Kuleczki kokosowe są nie tylko świetną alternatywą dla wysokocukrowych i niezdrowych deserów, ale również atrakcyjną jadalną dekoracją stołu. Szybkie i łatwe w wykonaniu. Uważam, że lepiej nie przechowywać ich w lodówce, bo mogą się zrobić za twarde. 



Składniki na ok. 20 kulek: 
1.5 szklanki wiórków kokosowych
3 łyżki śmietanki kokosowej
3 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki pasty kokosowej
1/3 szklanki syropu klonowego lub z agawy
20 orzechów nerkowca
2-3 łyżki wiórków do obsypania

Wiórki, śmietankę, olej, pastę i syrop dokładnie wymieszać. Jeśli trzeba rozrzedzić, dodać więcej śmietanki, jeśli zagęścić - dosypać wiórków. Formować kulki, nadziewać orzechem i obsypać wiórkami. Gotowe! 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz