Dzisiejszy post to już pożegnanie z sezonem szparagów :((( Oj, będzie mi ich brakowało! Pomyślałam sobie, że przygotuję jakiś inny sos niż zazwyczaj. Najzdrowszy niestety nie jest, ale bardzo bardzo smakowity. Polecam!
Składniki:
paczka zielonych szparagów
kilka kropli owili z oliwek
Sos:
100 g serka topionego naturalnego
1 łyżka masła
2-3 łyżki mleka
1 łyżeczka curry
sól himalajska
pieprz ziołowy
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki tartego parmezanu
Szparagi umyć i odłamać końcówki. Grillować przez ok. 15-20 minut. Patelnię można delikatnie skropić oliwą.
Masło roztopić, dodać serek i mleko, ciągle mieszając. Po uzyskaniu konsystencji sosu zdjąć z palnika. Przyprawić.
Szparagi polać sosem i oprószyć parmezanem. Mniam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz