wtorek, 1 lipca 2014

Grillowane szparagi z sosem serowym oprószone parmezanem

Dzisiejszy post to już pożegnanie z sezonem szparagów :((( Oj, będzie mi ich brakowało! Pomyślałam sobie, że przygotuję jakiś inny sos niż zazwyczaj. Najzdrowszy niestety nie jest, ale bardzo bardzo smakowity. Polecam!



Składniki:
paczka zielonych szparagów
kilka kropli owili z oliwek

Sos:
100 g serka topionego naturalnego
1 łyżka masła
2-3 łyżki mleka
1 łyżeczka curry
sól himalajska
pieprz ziołowy
1 ząbek czosnku

2 łyżeczki tartego parmezanu

Szparagi umyć i odłamać końcówki. Grillować przez ok. 15-20 minut. Patelnię można delikatnie skropić oliwą. 

Masło roztopić, dodać serek i mleko, ciągle mieszając. Po uzyskaniu konsystencji sosu zdjąć z palnika. Przyprawić. 

Szparagi polać sosem i oprószyć parmezanem. Mniam!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz