niedziela, 14 września 2014

Pasta z cieciorki, suszonych pomidorów i kaparów

Dziś mam dla was pyszną, szybką i zdrową pastę do pieczywa. Powiem wam, dlaczego zdecydowanie wolę domowej roboty pasty...otóż, wiem, co w nich jest, doprawiam je zgodnie z własnymi upodobaniami, a przede wszystkim nie dodaję do nich nic, co sprawiałoby, że przestają być zdrowe :) Wierzcie mi, zrobienie takie pasty samodzielnie zajmuje kilka chwil, a zdecydowanie jest tego warte!!!



Składniki:
1 szklanka gotowanej cieciorki 
5-6 suszonych pomidorów
6-7 kaparów
sól himalajska
pieprz ziołowy
curry
2 ząbki czosnku
troszkę wody

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Gotowe! Smacznego!!!


2 komentarze:

  1. A może być cieciorka z puszki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, może. Jedyny minus to oczywiście opakowanie...lepiej unikać żywności z puszek, jeśli tylko się da. Ale wiem, że nie zawsze się da :)

      Usuń