Składniki:
1 szklanka przesmażonych leśnych grzybów
1/2 szklanki przesmażonych pieczarek
1 cebulka
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 szklanki jogurtu greckiego
3 jajka
pęczek pietruszki
sól
pieprz czarny
Oliwę rozgrzać na patelni. Cebulkę posiekać i poddusić. Dodać grzyby świeże lub wcześniej przesmażone. Poddusić. Przyprawić lekko solą i pieprzem. Jak wystygnie dodać jogurt i jajka. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Ciasto:
125 g miękkiego masła
1,5 szklanki mąki
3 łyżki otrębów pszennych
2 łyżki wody
Szczypta soli
1 żółtko
Całość zagnieść i włożyć do lodówki na około 1h. Następnie wyłożyć do formy i podpiec przez ok. 15 minut. Nałożyć nadzienie i zapiec dodatkowe 30 minut.
Dekorować listkami pietruszki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz