Składniki:
2
bakłażany
2/3
szklanki orzechów włoskich
odrobina
wody (opcjonalnie)
2 ząbki
czosnku
kilka
listków świeżej kolendry
sól,
pieprz czarny
Bakłażany umyć i odciąć końcówki.
Pokroić wzdłuż na cienkie ok. 0,5-1cm plasterki. Następnie grillować na
patelni grillowej do zarumienienia z odrobiną oleju. Można osuszyć za pomocą
papierowych ręczniczków.
Pasta orzechowa: orzechy zmielić
w maszynce do mielenia mięsa lub zblendować, dodać czosnek przeciśnięty przez
praskę, świeżą kolendrę oraz przyprawy. Wszystko połączyć aż do uzyskania
jednolitej masy. Jeżeli jest zbyt gęsta można dodać odrobinę wody.
Każdy plasterek bakłażanów
posmarować pastą orzechową i zawinąć w roladkę.
Smacznego!!!
Miałam okazję zjeść w wykonaniu autorki bloga :D :D :D Obłęd :D Smakuje niesamowicie :) C.
OdpowiedzUsuń