Sezon na kurki oficjalnie został rozpoczęty :) I to nie tylko dlatego, że udało się je już kupić w sklepie, ale przede wszystkim dlatego, że udało się je już nazbierać w lesie... Niestety ilości nie były specjalnie zachwycające, więc musiałam posiłkować się Lidlem :) Danie jest szybkie, proste i bardzo pożywne!!! Polecam!
Składniki:
200g kurek
200g jarmużu
1/3 szklanki orzechów włoskich
olej
3 ząbki czosnku
mieszanka curry
mielona kolendra
płatki ostrej papryczki
sól
masło (opcjonalnie)
noodle pełnoziarniste 200g
Kurki umyć i pokroić. Poddusić na maśle lub oleju przez ok. 5-7 minut.
Jaruż umyć i posiekać. Poddusić na oleju przez ok. 3-4 minuty. Dodać czosnek. Połączyć z kurkami.
Noddle ugotować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
W woku rozgrzać odrobinkę oleju. Dodać jarmuż i kurki.
Przyprawić.
Dodać noodle i wymieszać.
Podawać z prażonymi orzechami włoskimi posiekanymi na kawałki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz