Dziś chcę wam zaprezentować szybką, ale za to bardzo elegancką i smaczną przystawkę do obiadu lub kolacji. Jak wiecie, uwielbiam szparagi pod każdą postacią, ale mimo to staram się odrobinę eksperymentować, żeby mąż lub goście nie stwierdzili, że w maju i czerwcu jestem totalnie monotematyczna...Oto przed wami dzisiejsza kombinacja obiadowa!
Składniki:
pęczek zielonych szparagów
kostka (ok. 300g) sera halloumi
1/3 szklanki słonecznika
ostra papryczka mielona
krem z octu balsamicznego
sól
kilka kropli soku z cytryny
Szparagi:
Odłamać twardą część nóżek. Szparagi umyć i gotować w osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Po ugotowaniu skropiłam je lekko cytryną.
Halloumi pokroić na grube plastry i grillować na złoty kolor z papryczką i słonecznikiem.
Układać na talerzu i skropić kremem z octu balsamicznego.
Pyszne, super szybkie i pięknie się prezentuje!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz