Porcja na dwie osoby
Składniki:
2-3 filety rybne
1 czerwona papryka
Kilka gałązek koperku
Szczypta pepperoncino
2 łyżki sosu sweet chilli
250 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
Tellofix/wegeta
3 łyżki słodkiej śmietanki 18%
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki masła
Szpinak umyć i zblanszować na oliwie. Przyprawić czosnkiem, tellofixem i dodać śmietankę.
Paprykę pokroić w kosteczkę i poddusić na oliwie z pepperoncino, koperkiem, odrobiną soli i pieprzu. Na koniec dodać sos sweet chilli.
Rybę opłukać, posypać przyprawą do ryby i czosnkiem. Każdy kawałek rozłożyć na folii. Równomiernie rozłożyć masło, a następnie zawinąć folią. Piec w piekarniku przez ok. 20-25 minut.
Szpinak ułożyć na talerzu, następnie nałożyć na niego rybę i udekorować sosem z papryki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz