Składniki:
Paczka makaronu wstążki - ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i zalać odrobiną oliwy, aby się nie sklejał.
400-500g świeżego łososia (najlepiej filety)
400g świeżego szpinaku
400g świezych kurek
2-3 ząbki czosnku
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz czarny świeżo mielony
1 biała cebula
2/3 szklanki tartej mozzarelli
2-3 łyżki masła
Cebulkę pokroić w kostkę i na małym ogniu rozgrzać na masełku. Kurki dokładnie umyć, osuszyć i dusić przez ok. 3-4 razem z cebulką. Szpinak umyć, osuszyć i dodać do kurek. Poddusić. Dodać czosnek i przyprawić.
Łososia pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie. Lekko oprószyć solą lub inną ulubioną przyprawą do ryby. Połączyć ze szpinakiem i kurkami.
Makaron wymieszać dokładnie ze szpinakiem i resztą składników. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać mozzarellą.
Zapiekać w piekarniku przez ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Nie muszę nawet życzyć wam smacznego, bo wiem, że takie będzie! Potrawa uwiedzie was już samym zapachem, odważnie wykradającym się z piekarnika! ODLOT!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz