Porcja na 2-3 osoby
Składniki:
1 cebula
2 cukinie
1 marchewka
Sól himalajska
2 ząbki czosnku
Pieprz czarny świeżo mielony
Ostra papryka
Mielona kolendra
1 kulka mozzarelli
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki słodkiej śmietanki
3 łyżki oliwy z oliwek
Do dekoracji:
Świeże pesto z bazylii
Odrobina słodkiej śmietanki
Prażone płatki migdałów
Oliwę rozgrzać na patelni. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Poddusić na oliwie. Dodać pokrojone warzywa: cukinię i marchew. Poddusić ok. 2-3 minuty. Podlewać wodą i dusić pod przykryciem. Kiedy warzywa zmiękną, zdjąć z palnika. Dolać ok. 2/3 szklanek zimnej wody (w zależności jak gęstą zupę lubicie), dodać przyprawy i zmiksować na gładką masę. Mozzarellę potrzeć na tarce, dodać do zupy i podgrzać do temperatury podania.
Zupę dekorować pesto, słodką śmietanką i prażonymi migdałami - jak na zdjęciu. Podawać z ciepłą bagietką :)
2 łyżki słodkiej śmietanki
3 łyżki oliwy z oliwek
Do dekoracji:
Świeże pesto z bazylii
Odrobina słodkiej śmietanki
Prażone płatki migdałów
Zupę dekorować pesto, słodką śmietanką i prażonymi migdałami - jak na zdjęciu. Podawać z ciepłą bagietką :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz