Porcja dla 4 osób
Składniki:
1 mały por
3 ząbki czosnku
400 g zielonego groszku (mrożonego lub świeżego)
Rozmaryn
80 g gorgonzoli
150 ml mleka kokosowego
2 łyżki oliwy z oliwek
Tellofix/wegeta
Kolorowy pieprz świeżo mielony (sam czarny również może być)
400 ml wody
Por i czosnek pokroić na małe kawałki i poddusić na oliwie. Oprószyć rozmarynem. Dodać groszek i zalać 400 ml wody. Gotować przez ok. 15-20 minut. Zdjąć z palnika. Zmiksować na gładką masę. Dodać przyprawy, gorgonzolę i mleko kokosowe. Ponownie zmiksować.
Podawać z bagietką czosnkową lub grzankami. Polecam, bo jest naprawdę przepyszny!
Ile porcji wychodzi z tych skladnikow co podalas?
OdpowiedzUsuńWlasnie. Jesli mozesz to pisz ile porcji Ci wychodzi we wszystkich skladnikach :)
OdpowiedzUsuńPrzepisach*
UsuńOk, będę się starać o tym pamiętać :) Dziękuję!
UsuńTaki krem był u Was na ślubie nie? :)
OdpowiedzUsuńNie :) U nas był krem ze szparagów :p
Usuń