Składniki:
4 łyżki masła
4 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
2 łyżki rozmarynu
400 g pieczarek
30 g suszonych prawdziwków lub podgrzybków
Sól morska
Pieprz czarny świeżo mielony
Suszone grzybki namoczyć przez ok. 20 minut w ciepłej wodzie.
Masło i oliwę podgrzać na patelni. Czosnek przecisnąć pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić na patelnię. Dodać rozmaryn i podsmażyć przez kilka minut. Pieczarki umyć i pokroić w grube plastry. Wrzucić na patelnię razem z namoczonymi suszonymi grzybami. Poddusić przez ok. 20 minut, aby grzybki zmiękły. Przyprawić. Wymieszać z makaronem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Rewelacja!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz