czwartek, 16 maja 2013

Sałatka z makaronu ryżowego z rzodkiewką

W końcu doczekaliśmy się pięknej słonecznej pogody, która oczywiście wiąże się z sezonem grillowym :) Kiedy zrobiłam tę sałatkę po raz pierwszy, wiedziałam, że idealnie nadaje się do grilla. I miałam rację :) Jest lekka i mokra, a dzięki koperkowi zyskuje świetny smak i aromat. Jest bardzo, ale to bardzo mało pracochłonna, a nie dość, że ciekawie wygląda, to jeszcze rewelacyjnie smakuje :)


Porcja na 4 osoby

Składniki:
ok. 150 g suchego makaronu ryżowego
Pęczek koperku
ok. 15 średniej wielkości rzodkiewek 
Pieprz kolorowy świeżo mielony
Sól morska/himalajska
1-2 łyżki majonezu
4-5 łyżek jogurtu naturalnego

Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Koperek drobno posiekać i dodać do odcedzonego i wystudzonego makaronu. Rzodkiewkę potrzeć na tarce w małe słupki. Dodać do makaronu. Przyprawić. Majonez wymieszać z jogurtem i dodać do reszty składników. Schłodzić w lodówce. 

Pycha!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz