Składniki na ok. 24 muffiny:
2 szklanki mąki tortowej
6 łyżek mielonych migdałów
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1 3/4 szklanki cukru
1 kostka masła
4 duże jajka
1 łyżka cukru waniliowego
3/4 szklanki kwaśnej śmietany
Puszka ananasów
Płatki migdałów
Mąkę, migdały, sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Miękkie masło ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie dodawać po jednym jajku, nadal ubijając. Zmniejszyć moc miksera. Suche składniki dodawać do masy na przemian ze śmietaną, delikatnie mieszając.
Ananasy dobrze odsączyć i pokroić w kosteczkę. Dodać do masy i lekko wymieszać. Blachę do muffinów wyłożyć papilotkami i nakładać masę (ok. 2 pełne łyżki na każdą porcję). Na koniec posypać płatkami migdałów. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Idealny muffin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gdzie go można kupic?
OdpowiedzUsuńNie trzeba kupować, wystarczy skorzystać z przepisu powyżej, wyjdzie na pewno! Powodzenia!
OdpowiedzUsuńŁatwo powiedzieć..... ale napewno sprobuje
OdpowiedzUsuń