Uwielbiam wszelkiego rodzaju przekąski, przystawki i startery. Uważam, że nadają elegancji i podnoszą poziom posiłku na wyższy poziom zarówno pod względem dekoracyjnym i smakowym. Jedną z ostatnich przekąsek, jakie przygotowałam, było właśnie poniższe maleńkie cudo z plastrów wędzonego łososia, śmietankowego serka i avocado. Moim zdaniem składniki te stanowią magiczne połączenie i mimo, iż każdy z nich smakuje wyśmienicie solo, podane wspólnie dają spotęgowane doznania smakowe :)
Składniki na 2 porcje:
100 g łososia wędzonego z koperkiem
1/4 małego avocado
2 łyżki serka śmietankowego
Listki bazylii do dekoracji
Plastry łososia ułożyć tak, by tworzyły dwa mniej więcej równe paski. Posmarować je serkiem. Avocado pokroić w paseczki i nałożyć na środek plastrów łososia. Zwijać roladki tak, by można było je postawić pionowo na talerzu. Od góry odchylić płatki łososia, by wyglądały jak płatki kwiatu. Dekorować bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz