Składniki:
500 g małych (najlepiej młodych) ziemniaczków
1 łyżeczka kminku
2 łyżeczki kolendry
1/2 szklanki masła - użyłam ok. 100 g
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka czosnku
2 łyżeczki curry
Szczypta peperoncino lub mielonej ostrej czerwonej papryki
1 łyżeczka czarnej gorczycy (opcjonalnie)
Ziemniaki dokładnie umyć i zostawić w całości lub jeśli są większe - przekroić na pół.
Masło włożyć do naczynie żaroodpornego i rozpuścić w piekarniku. Dodać przyprawy, wymieszać i włożyć do piekarnika na kolejnych 5 minut dla wydobycia maksimum aromatu. Następnie dodać ziemniaki i wszystko dokładnie wymieszać. Piec ok. 25-30 minut. Podawać gorące.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz